#3 - What is it Like to Work and Have an Internship at Trademate Sports

Intervju med Gudmundur Jonsson. Sommer intern i Trademate Sports.

 Gudmundur Jonsson, Summer Intern at Trademate Sports

Gudmundur Jonsson, Summer Intern at Trademate Sports

– Jeg har lært mye. Vi har gått igjennom teknologiene vi bruker i webapplikasjonen. HTML, CSS, React, Mongodb og Google Firebase, forklarer Gudmundur Jonsson til digi.no.

– Og ikke glem Git! Vi har til og med pushet til master, sier han.

Ekte og varierte arbeidsoppgaver, ekte ansvar og de aller nyeste web-teknologiene.

IT-studenter strømmer til oppstartsbedriftene. Men de gjør det ikke for lønna. Flere dropper godt betalte sommerjobber for å lære og ta del i det som kan bli det neste store.

I fem uker har Jonsson vært praktikant for Trademate Sports på Startuplab i Forskningsparken.

Les mer om Trademate Sports, tidligere kalt Edgebet: – Vi skal få Norsk Tipping til å skjelve

Jobber med hele stacken

Han er student ved programmering og nettverk på Universitetet i Oslo. Her går de gjennom en rekke obligatoriske oppgaver og teoretiske konsepter der java er arbeidsspråket.

Kontrasten har vært stor til sommerens arbeidsoppgaver. På fem uker har han fått innblikk i hvordan en webapplikasjon bygges opp fra tjener og database til klientside og design.

– Jeg synes det var vanskelig å trekke koblingen mellom det jeg lærte på skolen og det man jobbet med i det virkelige liv. Du får liksom ikke et bilde av hvordan det er å være utvikler når du går der, forklarer han.

Han møtte Trademate Sports-gründer Tobias Velvang under en såkalt gründerkveld i regi av universitetet. Totalt har 10-12 personer vist interesse for å jobbe gratis i selskapet.

Frem til da satt han alene med koden bak selskapets webapplikasjon. Nå har han to utvikler-praktikanter ved sin side. I etterkant har selskapet fått en ny utvikler på full tid. Der Velvang selv gjerne jobber 70-timers uker, har praktikantene normal arbeidstid.

Praktikantene har laget en dra-og-slipp-funksjon som nå er i bruk i selskapets webapplikasjon. 

– Det ble mye opplæring i starten, men etterhvert har de fått jobbet med nye funksjoner på nettsidene. Blant annet har de lagt inn dra-og-slipp-funksjonalitet i hjemmepanelet til brukerne. Det har frigitt tid for meg, slik at jeg kan gjøre andre ting.

Etter gode erfaringer i sommer, ønsker selskapet nå å benytte seg av praktikanter på en mer jevnlig basis.

Anbefaler opplegget til andre

I Trademate Sport er det selskapet selv som har utformet opplæringen til praktikantene. Studentene skryter av læringsutbyttet.

– Jeg er ingen full stack utvikler enda. Men med det jeg kan nå, kunne jeg nok laget en liten webapplikasjon fra starten av, sier Gudmundur Jonsson.

Han anbefaler alle som å studerer programmering til å jobbe i lignende bedrifter.

– Du kommer nært på kjernen av det selskapet driver med, og får gjøre litt av alt. Det er ikke så mange lag med hierarki, forklarer 21-åringen.

Artikkelen er originalt skrevet av Erlend Tangeraas Lygre på Digi.no

Source: https://www.digi.no/artikler/her-er-halvpa...